fbpx

Economie, werk en inkomen

Het ondernemersklimaat van onze gemeente is iets waar we met recht trots op mogen zijn. Samen Sterk Maasdriel hecht er dan ook grote waarde aan om zich blijvend in te zetten voor een gunstig ondernemersklimaat. Een gemeente waar bestaande ondernemers volop kunnen groeien en waar alle ruimte is voor nieuwe ondernemers.

Samen Sterk Maasdriel zal zich inzetten voor de eigen ondernemers zodat men volledig mee kan doen met inschrijvingen en aanbestedingen. Weliswaar zijn we gebonden aan de mogelijkheden van de Europese wetgeving, maar die moeten wel maximaal benut worden.

Bij een gelijke prijs/kwaliteit verhouding is het wat ons betreft niet meer dan normaal dat de voorkeur uit gaat naar het regionale ondernemersklimaat. Dat is goed voor Maasdriel en wat goed is voor Maasdriel, is ook goed voor jou.

“Onze ondernemers hebben geen voorkeurspositie nodig om zich te kunnen profileren. Wel een eerlijke kans.” – Toine Nettenbreijers

 

Economie, werken, inkomen

  • Het aan bestedingsbeleid is aangepast en biedt lokale bedrijven meer kans om mee te doen in aanbestedingen
  • Goede vestigings- en groeimogelijkheden voor bedrijven hebben we gefaciliteerd door (tijdelijk) lagere grondprijzen voor bedrijventerreinen te hanteren. Maar ook door mee te denken over mogelijkheden en ruimte te bieden bij uitbreiding of andere initiatieven van ondernemers.
  • Wie een vraag wil stellen aan de gemeente moet dat gewoon kunnen doen. Samen Sterk Maasdriel heeft zich hard gemaakt voor een loket waar ondernemers terecht kunnen, inclusief een snelle behandeling van de vragen. Vorig jaar hebben we ervoor gezorgd dat er een medewerker Economie is aangetrokken als actief aanspreekpunt voor bedrijven. In 2018 zal dit worden uitgebreid met het ondernemersloket. Iets waar we trots op zijn