Samen Sterk Maasdriel wil weer de grootste worden

MAASDRIEL – Lokale partijen hebben al enkele jaren de overhand bij gemeenteraadsverkiezingen. In 2018 stemde zelfs 1 op de drie mensen lokaal. In Maasdriel was dat niet anders. Daar werd Samen Sterk Maasdriel de grootste partij voor het eerst sinds haar bestaan. Iets wat de partij graag wil herhalen met een uitgebalanceerde lijst.

Bart de Leeuw is de lijsttrekker. Dat was al even bekend. En een grappig detail: ondanks dat hij straks alweer aan zijn vierde periode begint in de gemeenteraad is hij momenteel nog wel het jongste raadslid.

Mix

De rest van de lijst is een mix van bekende gezichten en een paar nieuwe frisse koppen. Toen SSM een paar weken geleden haar campagnevideo naar buiten bracht via haar social mediakanalen en op haar website was daar al een glimp van te zien.

Ervaren raadsleden als Toine Nettenbreijers en Niels Steenbekkers zijn vertrouwde gezichten op respectievelijk positie 2 en 6. De beide wethouders, Jan Hein de Vreede (3) en Erik van Hoften (4) ontbreken uiteraard ook niet. Maar ook een kenniskanon als Kees van Baar staat hoog op de lijst (5). Van de huidige raadsleden is Gerard Kroezen te vinden op positie 11 en Rudi van Hooft op 13. Peter van Liempt (7), plus een aantal nieuwe gezichten met Willem Vries, Jelmer aan den Toorn en Victor van Kessel maken de top 10 compleet.

Vrouwen

De vrouwen van Samen Sterk Maasdriel zijn terug te vinden buiten de top 10. Lijsttrekker Bart de Leeuw: “We zijn erg blij met de vrouwen op onze lijst. Liefst hadden we ze natuurlijk een stukje hoger staan, maar dat heeft ook te maken met de beschikbaarheid van de diverse kandidaten in de komende periode.” Deborah Snoeren, Marisca Hooijmans en Gea Plugers staan respectievelijk op plaats 12, 15 en 16.

BEKIJK ONZE VOLLEDIGE LIJST HIER