fbpx

Veiligheid en handhaving

Maasdriel is een fijne gemeente om in te wonen en dat willen we graag zo houden. Niet door onnodig veel regels op te stellen, maar wel door handhaving van de regels die wel broodnodig zijn. Een veilig gevoel krijg je niet door hoge muren te bouwen, maar door open en eerlijk te zijn naar elkaar. Dat begint bij hoe we samen leven met elkaar. Dat begint bij het opruimen van je rommel.

Samen Sterk Maasdriel ziet de dingen graag in perspectief. Jongeren die elkaar op straat ontmoeten zijn helemaal geen probleem. Maar dat wordt het wel als men gebouwen beklad of vernield, de rommel niet opruimt en veel herrie maakt. In een gemeente als Maasdriel vieren we samen carnaval en ontmoeten we elkaar op de kermis, maar spreken we elkaar ook aan op niet gewenst gedrag. Daar hebben we geen straatcoaches voor nodig vinden wij.

  • Een van onze speerpunten van vier jaar geleden was een extra BOA voor minder overlasten om kleine irritaties als foutparkeren te verminderen. De BOA is inmiddels actief.
  • SSM blijft hameren op het belang van open-en eerlijk met elkaar om gaan en het elkaar aanspreken op eventueel ongewenst gedrag.
  • Om illegale huisvestingen scheef wonen door arbeidsmigranten, met name uit Oost-Europa (MOE-landers) in kaart te brengen en tegen te gaan, is op initiatief van SSM budgetvrij gemaakt om de omvang van het huisvestingsprobleem in kaart te brengen en om een werkwijze in te voeren, die gericht is op registratie van arbeidsmigranten in de gemeentelijke BRP (Basis Registratie Personen).
  • Een veilige- en schone leefomgeving maken we met elkaar. SSM zet in op de eigen verantwoordelijkheid van burgers om de eigen omgeving schoon en leefbaar te houden. Burgers die de eigen leefomgeving schoon en leefbaar (willen) houden, worden door de gemeente gefaciliteerd