Wandelpad voor Velddriel en Mottekasteel Kerkdriel

In Velddriel was jaren maar één rondje mogelijk om te wandelen en dat was het rondje om de kerktoren. De visie op Recreatie en Toerisme geeft aan dat de doorontwikkeling van recreatieve routenetwerken een speerpunt is. Daarbij wordt ook gedacht aan de ontwikkeling van nieuwe wandelroutes voor de bewoners en nieuwkomers in Velddriel.

Door de ontwikkeling van het Voorste Veld is het wenselijk om te kunnen wandelen in en om Velddriel, door middel van een “zgn rondje” en zo mogelijk aangesloten op het bredere wandelnetwerk.

Wandelen is een gezonde activiteit vandaar dat er behoefte is aan meer wandel gelegenheid met diversiteit. De gedachten gaan dan ook uit naar een link met het Mottekasteel

Volgens een meting op Google Maps zou een dergelijke verbinding vanaf de rand van het Voorste Veld naar het Mottekasteel 700 meter bedragen en naar de Duitseweistraat 300 meter, om aan te geven dat het ook weer niet te ver is om vanuit Velddriel naar Kerkdriel te lopen en vice versa.

De vraag is dan ook:

  • Kan en wil het college onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een wandelroute te ontwikkelen waarin het Mottekasteel en de kern Velddriel zijn opgenomen?
  • En bij een dergelijke mogelijkheid aan te geven wat de termijn is om dit te realiseren?
  • Is het mogelijk om in het landelijk gebied van Velddriel deze route te laten aansluiten dan wel verder te ontwikkelen richting Maas en Hoenzadrielsedijk?

Rudi van Hooft
Samen Sterk Maasdriel