fbpx

Zorg en welzijn

Samen Sterk Maasdriel gaat daarvoor niet zelf bij je aan de keukentafel zitten. Wij zorgen ervoor dat het geld wat bestemd is voor de zorg ook goed terecht komt. Dat zorg wordt verleend door een zorgverlener die jou persoonlijk kent en weet wat jij nodig hebt. Want zorg begint bij jou thuis en niet achter een bureau.

Nu er meer en meer taken van de Rijksoverheid naar de gemeente worden toegespeeld, is het zaak dat we daar goed en slim mee omgaan. Samen Sterk Maasdriel staat voor een sociale en rechtvaardige uitvoering van de zorg.

Mensen die zorg nodig hebben, daar moeten we omheen gaan staan en voor zorgen. Misbruik wordt echter hard bestraft. Goede zorg is van levensbelang. Die moet uitgevoerd worden door professionele zorgverleners en niet door ambtenaren. Als politiek moeten we er op toezien dat het beschikbare geld zo veel mogelijk terecht komt, daar waarvoor het bedoeld is: zorgen voor jou!

“Jouw zorg verdient aandacht. Wij zorgen dat je die krijgt.” – Maarten Daalder

  • Het nieuwe zorg systeem was een flinke klus. Maar de implementatie daarvan is succesvol verlopen. Er is een inzichtelijk financieel rapportage systeem waar door er concreet gestuurd kan worden op budgettering.
  • De persoonlijke benadering middels de keukentafelgesprekken wordt positief ervaren. Door 2 zorgteams wordt ondersteuning geboden, waarbij er inmiddels eigen kwaliteit “in huis” is. Geen-, of zo min mogelijk, kostbare inzet van buitenaf.
  • Naast een nieuw telefoonnummer voor alle vragen op het gebied van sociaal domein, is er één loket gemaakt in plaats van tal van verschillende. Dat werpt zijn vruchten af.